Recept på scones
Jordgubbs-smoothie
Nybakade scones
Färdigt på: ca. 25 min
Ingredienser:
50 g smör, rumsvarmt
4 dl vetemjöl
2.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl mjölk eller yoghurt
0.5 msk socker
Gör så här:
- Ställ fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör samman alla ingredienserna till en kladdig deg.
- Dela degen i 4-8 delar (beroende på hur stora scones du vill ha) och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Skär ett kryss i mitten.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 12-15 minuter (eller tills de blir gyllenbruna).
- Låt svalna på ett galler och severa dem varma!
Antal portioner:
Färdigt på: 25 min
Ingredienser
50 g smör, rumsvarmt
4 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
2.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl mjölk eller yoghurt
0.5 msk socker
-
Annons:
-
Annons:
-
Annons:
Gör så här
1. Ställ fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör samman alla ingredienserna till en kladdig deg. Var sparsam med rörandet!
3. Klicka ut 8 stora högar på en smord plåt. Platta ut dem lite med mjölade händer.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.